Кина је одавно позната по својим необичним традицијама, посебно ако се ради о празнику као што је вјенчање.

Моторна кола аутомобила која приказују кинески змај

Кинески народ зарађује змајеве. Сматрају им мудре митске животиње. У средњем Краљевству они се зову Лун и обожавају из давних времена. Према кинеској легенди, локални змајеви су били преци оних који су живјели у Европи. Они су очигледно имали темперамент - били су крвожедни и зли. И кинеска филозофија учи да је змај симбол Иангове енергије. Поред тога, митске звијезде ове културе увек су приказане са дугим телом сличним змијом.

На челу кортежа, можете видети иако мале, али и даље различите од остатка аутомобила - црвено је. Највероватније, он игра улогу главе, која води остало.

Очигледно, кретање венчаних аутомобила у облику змаја симболизира осјетљив и мудар брак. Такође показује да нова породица почива традицијама и поштује их.

Кинеска свадбена традиција1

Кинеска венчана традиција2

Кинеска венчана традиција3

Кинеска венчана традиција4

Кинеска венчана традиција5

Али то није све. Кинези се стриктно придржавају својих традиција. Сакупљали смо најневероватније од њих.

Планирао је плакати

Да, то је тачно. Према древном кинеском обичају, месец дана пре венчања, невеста би требало намерно да плаче сат времена сваког дана. Недељу дана касније, њезина мајка јој се придружи, недељу дана касније - бака, а онда - сестре невесте, све ово се јавља у различитим кључевима. Сврха посматрања овог обичаја је изразити екстремни степен радости од предстојећег брака. На дан венчања, мора се певати песма, а околина ће процијенити колико је она успјела.

5 невероватних венчаних традиција у Кини

Пуцање у младу

Прилагођени није тако страшан као што звучи. Младожења треба да ослободи три стрелице (без савета, наравно!) Према невести. Када се ово уради, младожења узима стреле и разбија их на пола као знак вечне љубави једни за друге.

5 странге веддинг традиција у Кини

Црвено венчање

У кинеској култури црвена је боја љубави,Сретно и храбро. Кинези верују да је на дан венчања боја од велике важности. Дакле, лице младе је потпуно покривено црвеном веором, она се креће у црвеном свадбеном аутомобилу. У пратњи невесте на церемонији венчања, мајка држи црвени кишобран, који симболизује плодност, све време изнад главе.

5 чудних венчаних традиција у Кини 2

Резање свадбене торте

У Кини, као и ми, обично је завршити венчањеЦеремонија пресецања свадбене торте и гостопримаца. И колачи као и лепо и вишеслојно. Али овде су срушени одоздо према горе - и са добрим разлогом, након свега он симболизира напуштање до успеха и благостања породице.

5 чудних венчаних традиција у Кини 3