Не можете ни да замислите како страшна риба може бити. Упознајте - најопаснијих водених чудовишта који живе на нашој планети.

Постоје рибе, чији су зуби оштри, попут сечивабријачи и они не могу представљати ништа мање опасност за људе него, на пример, лав или крокодил. Такве рибе у чудовишту живе не само у дубинама океана, већ иу слатководним ријекама и језерима, па чак иу плитким водама. Због тога, приликом уноса непознатог резервоара, посебно негде у тропским подручјима, не би требало да изгубите будност.

1. Рибљи пакет

Риба Паку1

Риба Паку2

Ова риба може достићи један метар у дужини имасе око 25 кг. Њени зуби подсећају на људску форму, али ако те риба угризе, нећете га наћи. Овај чудовиште насељује реке Амазонке, али пошто је дозволио спортски риболов ове врсте, шири се у воде Северне Америке и Азије.

1994. године, у Новој Гвинеји, двасмрти међу рибарима. Пронашли су их потпуно засеђени зубима, смрт је дошла због губитка крви. Није било одмах познато које звери су нападале мушкарце, међутим, како се испоставило касније, риба је направила пакет.

2. Електричне акне

Електричне акне

Ово створење, као мешавина змије и рибе,налази се у Амазонима и рекама Јужне Америке и када се појави опасност или плен, удара жртвама електричном струјом од 600 волти. Такав ниво је довољан да убије човека.

3. Атлантске рибе

Атлантске рибе

Изгледа да ова риба личи на садашњостчудовиште са страшним скупом малих и оштрих зуба. Тежина може бити 30 кг, а дужина ситне рибе може достићи 2 метра. Чудовиште живи у океану и маскира се међу морским стенама.

Приликом напада, велика риба отвара својуОгромна уста и угризе зубе у тело жртве. У ушима мале рибе може се уклопити фудбал, који га може без проблема погађати. Човек не може бити спашен од напада таквог морског пленитеља, постоји опасност чак и да се прогута цела, с обзиром на величину стомака, ову застрашујућу рибу, скоро је дужина њеног трупа. Било је случајева када су пронађени људски остаци у стомаку ових риба.

4. Риба-тигар

Риба тигар1

Риба тигер2

Рибљи тигар или голијат је прави чудовиште иЖестоки предатор међу становницима слатководних резервоара. Ова риба може да достигне тежину од 50 кг, а огромни оштри зуби лако могу срушити жртву на ломове. Крвотворни напад чудовишта и једу животиње заробљене у реци и неће напустити напад на особу. У основи, ова риба живи у афричким водама, нарочито у реци Конго и језеру Тангањика.

5. Цат Багариус

Фисх Гунцх1

Фисх Гунцх2

Овај сом се такође назива ганч риба,углавном у реци Кали, који се налази између Индије и Непала. Ово је канибална риба, главни кривац је у нестанку људи на ријеци. Тежина сома може да достигне до 140 кг и може напасти чак и са гомилом људи.

Али људи су криви због чињенице да рибезависни од људског меса, како локални људи, према древним обичајима, пошаљу полу-спавају тела мртвих на последње путовање после свих индијских ритуала дуж ове реке.

6. Рибе од лемилице

Рибе париара1

Рибе паиара2

Једноставно, рибље паиара или скушаудари границе људске маште - ово је вампирска риба, прави гроф Дракуле у слици становника воде. Чудовиште расте до 1,5 метра и може тежити око 14 кг. Дужина његових доњих канина може да достигне 16 цм и примењује сопствене кљове, знајући положај унутрашњих органа жртве. Стога, безбрижна особа која се купа у рекама Амазон може добити смртоносни залогај од ове застрашујуће рибе. Она очигледно стегне зубе директно у срце или плућа, тако да једном убије плијен.

7. Рибљи камен

Рибљи камен1

Рибљи камен2

Брадавица или рибљи камен је један од највишеотровне рибе на свету. Ова морска риба је господар камуфлаже међу коралним гребенима. Она се маскира као камен, сипајући се с песком са дна и чека на свој плен. Да једе ову рибу, наравно, не може, већ да убије - лако.

Пошто је ова риба веома слична камену и живито је више у плиткој води, особа може доћи до тога, за коју је добио дозу смртоносног отрова. Најгора ствар која противотров да отрује рибе-камен тамо, а људи умиру у страшним мукама као отров није деловао муњевитом брзином, и за неколико сати. Ова риба је уобичајено у водама Пацифика и Индијског океана, као у плитким водама Црвеног мора, тако да су наши посетиоци имају реалну шансу да се упознају ово чудовиште, на пример, у популарном одмор у Шарм ел Шеику или Хургади.

8. Рибе змија

Рибе од змија глава1

Рибе од змија главе2

Ова опасна риба прељуба је први пут видјена у Русијиу рекама на Далеком истоку и Приморској територији, као иу Кореји и Кини. Али данас, снакехеадс се могу срести у водама других земаља. Он није прејеручив у храни и једе све живе становнике река, као и водоземце. У просеку, риба може тежити 10 кг, али било је појединаца који су достигли 30 кг. Ако особа угризи такву рибу, онда може да изазове озбиљне повреде.

9. Ванделиа риба

Ванделиа фисх1

Рибе од ванделије2

Ова риба живи у водама Амазона и страшна јечовек је његова величина, парадоксално звучи. Ванделлиа једе месо, а захваљујући својој величини (максимално 2,5 цм у дужини и 3 мм у дебљини) може продрети људском тијелу кроз уретер или анус и јести месо изнутра, чинећи жртву патњу и патњу. Ова риба плива на мирис крви и урина, јер је то извор хране. Али, на срећу, такви случајеви су веома ретки.

10. Пиранха

Пиранха

Пиранха

Мала и страшна пиранха има својеарсенал трапезиус оштрих зуба, који дозвољавају неколико секунди да одузму комаде меса. Њене зубе се копају у месо једнако лако, док топли нож пресеца уље. Ове рибе достижу максимум 30 цм у дужини, али пливају и нападају у паковањима, а за врло кратко време, на пример, из крављег трупа, остају само кости. Ако пак од ових нестрпљивих и крвотрних риба напада особу, највероватније, он неће бити спашен.

11. Риба-јеж

Риба езх1

Риба јеж 2

Ова риба је позната по томе што је јакоОтрован, на кожи, црева и јајника садржи огромну количину тетродотоксина. Ова супстанца, која пада у тело жртве, утиче на мозак, изазива парализу, а потом и смрт. Зато је боље да не једете ову рибу. Међутим, у Јапану је деликатесно јело припремљено од рибљег фуга, што је врста рибљег јежа. Али они су обучени од стране стручњака који су годинама научили да исправно исечу фугу тако да отров не отрује месо. Али без икаквог искуства, на плочици можете дати особи смрт са рибом.

12. рампа за пилоте

рампа за пиле

савтоотх слопе2

Огромна писта од пиле је опасна по својој дугојнос, стране од којих су оштри разор процеси. Само тако напад људски седам рампа неће бити, али има повећану осећај територијалне одбране и веома слабим видом, па ако неко лице мора на погрешном месту у погрешно време, рампа са свом својом снагом да јој је видео улаз и претворити своју жртву у млевено . Опасност лежи у чињеници да је ова река чудовиште савршено маскирани и обавештење понекад може бити прекасно. Међутим, ова врста стоји под претњом изумирања због тровања природе људске активности.

13. Гуас риба

Гуассее фисх1

Гуассее фисх2

У поређењу са рибом, све осталеПредставници - мала риба. Гуацу без разлога назива "Атлантик гигант гупер", јер његове димензије су плашио. Ова риба је тежак око 450 кг, и његови чељусти може бити до 5 м дугачак. Такав инстанце и као велика бела ајкула или огромна сом, може одједном потпуно хумано ласта.