Ако сте аматер који путујете на места са стољетном историјом од којих је архаична, погледајте, који древни замки још увијек насељавају људи, па чак и духови.

Модерни небодери и изложба дизајнерацентри постепено замењују традиционалну архитектуру из градова. У позадини њихове популарности, жеља за животом у осамљеном дворцу изгледа екстравагантна. Ипак, у сваком кутку Европе можете наћи старе куће, очуване захваљујући напорима љубитељских власника. И нека вам нису удобни, опремљени најсавременијим пентхаусима - дворци имају свој шарм.

1. Цхатеау Плессис-Боуррет, Француска

Цхатеау Плессис-Боуррет Француска

Изглед је толико озбиљан да је замак бржиподсећа на одбрамбену тврђаву. Његова унутрашња декорација ће одушевити чак и најискуснију особу навикнута на луксузне украсе. Није подложан било каквим изменама: заиста јединствени схато чини апсолутно очување примарног дизајна. Плессис-Боуррет је саградио 1472. године Јеан Бурр, који је био на функцији министра финансија под Кинг Лоуис КСИ. Бриганд Буре се толико плашио устанка становника својих земаља да је наредио да заштити палату са најширем бродом у Француској. Мост за дизање, омогућавајући излаз из њега, до сада се користи за његову намену.

Модерни господари не сакривају своје ствариСпоменик историје, било од радозналих туриста, или од филмских ствараоца. Током 2003. године, Пенелопе Цруз је провео неколико незаборавних недеља у дворцу, појављујући се у филму "Фанфан-тулип" заједно с Винцентом Пересом. Данас, свако може да прати и изнајмљујући једну од соба Плессис-Боуррет као хотелску собу. За оне који преферирају систем са пет звјездица, постоје бесплатне и индивидуалне водене туре у трајању од неколико сати.

2. Куеен'с Ресиденце у жупанији Берксхире, Енглеска

Куеен'с Ресиденце у жупанији Берксхире Енглеска

Виндзорски замак - највећи и најпознатијимеђу још увек живим браћом. Његова величанственост и величина уплашују и истичу истовремено: на површини од 45 хиљада квадратних метара налази се комплекс зграда са 1000 стамбених јединица. Већ 900 година Виндсор припада владајућој династији и сви његови чланови имају право да модернизују имање по свом укусу. Сваки нови монарх је проширио и проширио област имања све док суседна шума од тврдог дрвета није почела да се сматра Берксхире парком. Крајем прошлог века краљичева резиденција је хитно реновирана због велике ватре.

Енглеска краљица данас користи Виндсоркао средство за победу глава других држава и других еминентних гостију. Она их позива да живе у собама украшеним оригиналним Рембрандтом и Рубенсом, старинским свећњаци и позлаћеним калупом на плафону. Ко након овога може порицати политички захтев краљевској особи?

3. Беркелеи Цастле, Енглеска

Беркелеи Цастле Енглеска

Друга најзначајнија палата у Енглеској послеВиндсор. Крајем КСИИ века је купио по имену Берклију, који је у наслову Господа. У 1327., припадници једне утицајне породице неминовно постати чувари затвора у својој кући. Противници краља Едварда ИИ га је збацио и стављен у Берклију, захтева посвећеност својих власника да спречи сваки покушај да побегне. Исте године од остатка брава у округу имање постала одликује високом оградом уместо уобичајеног ока у време јаме са водом. За шест месеци Затвореник два пута покушао да напусти Беркелеи, након чега је ставио до смрти новог владара.

Насљедници дворца насељавају само 20% својеКвадрат: остатак се користи као хотел и музеј. Али главни чланак њиховог прихода је биоскоп. Интеријер Беркли се може видети у серији "Волф Халл", "Цастле ин тхе Цоунтри" и филм "Анотхер оф тхе кинд оф Болеин".

4. Цастле Единбургх, Шкотска

Цастле оф Единбургх Сцотланд

Изграђен на умируемом вулкану, у палатиподиже надморске висине за 120 метара. Научници су открили да су се први зид појавили овде у гвозденом добу: направили су их војници који су планирају напад на племена Анжела. Единбуршки замак већ много векова прошао је од имовине Енглеске до шкотског и обрнуто. Пре десет година, британско министарство одбране коначно је напустило. На становнике највеће туристичке атракције Шкотске ова одлука није утицала. Од почетка двадесетог века, дворац има династију чувара, чија је једина одговорност свакодневно пуцање из топа током лаганог дана.

5. Цастле Варвицк, Енглеска

Варвицк Цастле Енглеска

Највећа већина становника куће језвезде телевизије и Иоутубе. Мјесто којег је 1068. године изградио Виллиам тхе Цонкуерор је редовни учесник емисије са психичарима, "ловацима духова" и магијарима. Чак је и пао у књигу "Куће са духовима Велике Британије и Ирске". Свако може на видеохостингу да пронађе снимање унутрашњих надзорних камера са доказима о њиховом постојању.

Екстремне температуре флуктуације, лаганеаномалије и мистериозне шуме одговара "сивој дами" и њеним помоћницима. Пензионер, који је наследник Еарл оф Варвицк, такође је упознат са тим. Њена фигура је стајала над становницима палате 100 година у својим дугим коридорима и уплашила се у страху у виду деце. Не зна како пролази кроз зидове, тако да су у Варвицку навикли да изненада отварају врата. Они који су је видјели близу, кажу да је ово дух старе жене, обучен у сивој хаљини. "Сива дама" помаже песнику са називом Гроф Фулк Гревилле, загушен у Ватер Товеру 1628. године. Његови плачи, охлажење душе, чују се из Кула неколико пута недељно. Поред овог пара, у Варвицку има више од 10 неидентификованих духова.

6. Роцк оф Цасхел, Ирска

Роцк Цасхел Ирска

У дворцу на стени Касхел живи гробље,спонтано се појавила на његовим зидовима. Група средњовековних зграда, изграђена у 12-15 веку, припада капели Кормац - мала романска црква, у којој се чува саркофаг првог власника тврђаве, у част којим је назван. Током неочекиваног напада непријатеља, локални становници су покушали да се сакрију у цркви, али сви су брутално убијени. Ту су били сахрањени, а убрзо су се појавиле нове гробнице око гробова несрећних жртава. Према легенди, тамо живе и духови духова.

7. Манор из Кронборга, Данска

Кронборг земља естате Данска

Замак саграђен 1420. године на периферијиКопенхаген је званично укључен у УНЕСЦО-ову листу светске баштине. Да би га заштитили од стране Швеђана, дизајниран је у облику комплексног система лавиринта и подземних пролаза. У Кронборгу живе креативне личности - режисери, глумци, сценаристи. Сваког пролећа стварају ново читање театралне продукције Хамлета од стране Виллиам Схакеспеаре и презентирају га публици.

8. Палата Бран, Румунија

Бран Палаце Румунија

У сликовити Трансилванији постоји имањенајкрвавији становник Румуније свих времена - гроф Дракула. Бран је позната туристичка атракција у земљи, као и хотел са собама у облику дрвених брвнара, украшених плочицама. Легендарни вампир је волео да остане у њему током свог живота, али није оставио за собом никакве подсјетнике у Брану. Унутрашњост дворца сачувана је од времена краљице Марије: она је живела у њој након грофа и украшена је великим бројем књига, порцелана и икона. Она је, по гласинама, била неопходна да би спречила посете ноћних вампира.

9. Пфалзграфенстеин Естате, Немачка

Манор Пфалзграфенстеин Немачка

Чак и домаћи Немци нису у могућности да изговореиме је тачно први пут. Налази се средином реке Рен: острво Пфалзграфенстеин је некада био потпуно напуштен и ненасељен. Тврђава је изграђена на њему као краљевска царинарница, проверавајући бродове који пролазе. Касније је постала резиденција локалног племства. У КСКС веку је држава требала користити Пфалзграфенстеин као свјетионик. Сада живи стражара и одлазите да га посетите, морате прећи на Рајну на стари начин на броду.

10. Јачање Кастела дел Монтеа, Италија

Јачање Цастел дел Монте Италија

Аутор ове структуре није успеода откријем. У КСВ вијеку створен је као астрономски календар, у свакој соби у којој можете сазнати вријеме помоћу соларног сата или датума помоћу свјетлосног календара. У Цастел дел Монте 8 спратова, на свакој од њих осмишљених 8 соба. Савремени астрономи су успели да докажу да је локација тврђаве стварно идеална за посматрање звездног неба. Опремљен је као опсерваторија, у којој научници живе током целе године.