Чланак садржи избор земаља у којима је јефтиније живјети, тако да можете одабрати и рај за себе, које можете преселити у било које вријеме које желите.

Постоје земље у којима су наши грађанипросечни приход ће се осетити богатим, уз додатак и топло море и егзотично воће на вашој страни. У Европи и Сједињеним Државама, многи људи су се након пресељења на заслужени одмор почели преселити да живе у земљама са ниским издржавањима, јер можете тамо да живите на пензији од 500-1000 долара без одбијања било чега.

1. Тајланд

Тајландски терен

Тајландска плажа

Тајландско тржиште

Соларна Азија је једно од најомиљенијих места закретање Руса, а Тајланд није изабран случајно, пошто је овде просечна плата Руса пристојна држава, упркос чињеници да је стопа једне тајландске бахта приближно једнака двема рубрама.

Можете живети право на азурној обалиокружена палмама и топлим сунцем. Наравно, не ради се о животу на туристичким местима, већ о могућности да живи као обичан тајландски држављанин. Да бисте изнајмили комфоран смештај са једним или две собе са свим садржајима практично у центру Бангкока, а можда чак и са базеном, могуће је за 22 хиљаде рубаља. Такве цене сличног становања у Москви или Санкт Петербургу не могу се наћи.

Пуна вечера у тајландском кафићу - први, другиса месом и пићем - коштаће вам 200 рубаља, али ако се кувате куци, троскови хране це бити нижи. Такве цене могу се наћи у центру градских насеља, а ако се преселите у мање популарни град, трошкови се могу смањити за пола. Али шта је скупо овдје, тако да је бензин: око 100 рубаља по литру.

2. Индија

Индија локалитет

Индија погледа из прозора

Индијско тржиште

Индија је земља контраста, мешавина древнихкултова и обичаја са савременом технологијом. Овде, живећи у пентхоусеу, из прозора можете видети локалне сламоде, а на централним улицама ће седети сликани јогији у стању транса и мајмуна. Али трошкови живота су нижи за нас овдје, стога, зарадивши у Русији, могуће је живјети луксузно у Индији, пошто је овдје вредност 1. рупија нешто више од рубља.

Чак иу високој сезони на Гоа може се уклонитиОдличан стан са садржајима за 20-25 хиљада рубаља месечно. А ево локалне кухиње, наравно, за аматера, али ако вам се свиђа, онда ће се срдачни ручак у локалној кухињи коштати од 70 до 200 рубаља.

3. Индонезија

Индонезија

Становници Индонезије

Индонезија

Индонезија уопће нуди невероватно нискецене за смештај, овде можете уложити 150 долара месечно, иако без шик-а, али ви сами можете одлучити колико желите да трошите више. Целу вечеру овде ће коштати само један долар. Али у овој земљи постоји веома висока стопа незапослености и ниска плата, стога би било лепо живети овде ако добијете приход у домовини.

4. Бали

Бали лоцалити

Бали Хоусе

Бали оброци

Бали је рајско острво у власништвуИндонезија, али овде јер унтвистед насеља у животу ће бити скупљи него на копну. Међутим, ако покушате да заобиђе је популарно излетиште и јести на локалном Варунг, овде је могуће живети, као иу Русији, али не у сивој и љугавој двориштима, а на небеском месту у близини океана. Овде је локална стопа рупи је следећи: РС 100 у вредности од око 0,58 рубаља.

На Балију близу мора можете изнајмити пристојну собумесец за око 100 долара, и трособан стан, ако изгледате добро, онда за 400 зелених. Ручак за два овде коштаће просечно 230 рубаља, а вегетаријанска јела - чак и мање. Али ако се сместите на мање популарна места на Балију, изнајмљивање и живот ће бити јефтиније.

5. Филипини

Филипински град

Филипинска плажа

Филипино тржиште

На Филипинима такође живи јефтино, осимглавног града, јер је веома популаран код туриста, па ако желите да тамо живе, где је јефтиније, боље је изабрати друге градове, осим Маниле. Локална стопа пезо у односу на рубљу била је у просјеку од 1 до 1,70.

Пре свега за јефтин и удобанрезиденција странаца бира провинцију Цебу, која је сасвим развијена, али цене су ниске. Изнајмите цијелу кућу с погодностима које можете пронаћи за 300 долара месечно, а удобна соба за двоје у хотелу - за 1200 рублеј дневно. Хранљива храна може бити у оквиру 100-150 пезоса, а ако желите егзотично воће, онда их пратите на тржиште, где ће вам коштати скоро пени.

6. Камбоџа

Камбоџа

Изграђена је Камбоџа

Тржиште Камбоџе

Сунчана Камбоџа ће вас упознати са својим азијскимбоје, необичности старих храмова и чудних култова. Ова земља се сматра најпопуларнијом међу буџетским туристима, желећи да пронађу место на којем можете живети без трошења пуно новца. Изнајмите двособан стан са садржајима овде може бити од 300 долара, а двоетажна кућа са два купатила, три спаваће собе и предњим вртом - за 550 долара.

Срдачно јело у кафићу коштаће 3 долара, а ако желите да посјетите европски ресторан, онда ћете морати платити око 5 долара.

Међутим, овде све није тако слатко. На дивљим плажама које нису врло чисте, пакети паса луталица и шумараца мирно ходају около.

7. Вијетнам

Вијетнамска плажа

Вијетнам изграђен

Вијетнамско тржиште

Почиње обала на југоистоку Вијетнамада постану популарни међу путницима, јер се овде шик тропска шума протеже на 11 хектара, а најлепши корални гребен уз обалу се сматра најбоље место за подводне излете и лов на целој Азији.

С обзиром на то да ова места још увек нису веома расипана,чак и викендом није превише густа са туристима, па ће изнајмљивање пристојних кућа бити 150-200 долара месечно. Али вреди напоменути да у непосредној близини, чак и на плажи с вама, увијек ће бити локалних становника.

8. Лаос

Лаос Товн

Лаос лоцалити

Лаос тржиште

Лаос је познат по својим планинама, будистичкој културии екстремне легуре на гуменим чамцима дуж планинских река. Живот у Лаосу није само леп, већ и јефтин, пошто изнајмљивање стамбеног објекта са шиком овде коштаће максимално 20 долара дневно, а буџетска опција може се наћи за 9 долара. Ако изнајмите кућу у Лаосу месец дана, онда можете рачунати на 150-200 долара за удобну однусхку у подручју за спавање.

Када дође време за ручак, онда у кафићу можете попунити 2-4 долара. А ако желите изнајмити бицикл за путовања око Лаоса, онда ће коштати само 10 долара дневно.

9. Непал

Непал цити

Непалске куће

Непалско тржиште

Непал је заслужио славу мистичне земљеазијски центар духовности. Путници воле да дођу овде, који траже свој пут и воле да се филозофирају на тему бивања. За буџетске туристе ово је прави рај - можете се дивити локалним знаменитостима, прелепој природи и обиљу храмова за буквално пени. На пример, изнајмљивање однусхки у Катманду коштаће вам највише 200 долара, а најскупље јело у луксузном ресторану је максимално 8 долара.

10. Кина

Кина град

Кина атракције

Кина тржиште

Кина је огромна земља у којој су дивљепустињске равнице, сликовита села и мегалополисе са небодерима и другом робом модерности која се врела активним животом. Али, упркос томе, Кина је прилично јефтина земља за живот интуриста, а ниво прихода овде није много сличан просјачењу у Камбоџи, али је много вреднији. Такси вожња по граду кошта просечно један долар, ручак - 2 долара, а можете изнајмити шик стан са неколико соба и свим садржајима на одличној локацији, узимајући у обзир јавне услуге, сигурност и друге погодности за 20 хиљада рубаља.

11. Бугарска

Бугарска плажа

Бугарска

Бугарска тржиште

За оне који не воле укус азијских земаљаи желим да живим јефтино негде у Европи, најбоље је ићи у Бугарску. Наравно, веома ниске цене становања, као иу неким земљама Азије, нема, али у Бугарској је много јефтиније живјети него било гдје у Европској унији.

Ако покушате, онда у стамбеном делу главног градаили покрајине можете изнајмити одличан стан за 200 долара месечно. Осим тога, постоје дивне плаже и прелепе, тачно, а не горе него у Француској. Иначе, ако желите да се опустите питањем бочице пива, онда ће вас коштати само 80 центи.

12. Румунија

Румунија

Румунија

Румунско тржиште

Румунија - још једна јефтина за боравакземља у Европској унији. Овде, наравно, није тако топло као у свим претходним земљама и нема азурних обала, али у врло лијепој архитектури, пуно древних замкова и других знаменитости. Познати за своју љепоту су шуме и планине, гдје зими можете ићи на скијање и смјестити се у хотел с ледом.

Упркос чињеници да су цијене овде веће у поређењуса сиромашним азијским земљама, још живи је јефтиније од нас. Ручак у кафеу коштаће максимално 350 рубаља, а изнајмљивање ће бити у центру од 14 до 23 хиљада рубаља и 8-17 хиљада у спаваћим просторима.

13. Никарагва

Никарагва плажа

Никарагва

Никарагва тржиште

Ова земља је само прави рај за буџетживе људе који воле да спасу. У Никарагви све кошта све: становање, храна, забава, транспортна рента. Постоји довољно за 1000 долара за двоје да живе удобно у великом стану, не занемарујући ништа, а чак позивају домаћиницу да очисти кућу неколико пута недељно.

14. Гватемала

Гватемала

Гватемала

Гватемала тржиште

Гватемала је занимљива земља богатакултурног наслеђа и атракција, смештај у њему ће бити јефтин, али прелепо. Уклањање удобног и пространог једнособног апартмана месечно кошта 200 долара, а 25-30 долара месечно ће бити довољно за главу на храну. А такође је и садашње обиље тропског воћа, које коштају рекордно ниско.

15. Хондурас

Хондурас беацх

Град Хондурас

Хондурасско тржиште

Хондурас се шалио, везали смо све врстеапсурдности повезане с политиком, али данас се ова земља врло брзо развија у туристичком правцу. Овде, не само јефтино и забавно, већ и веома лепо, романтично и укусно.

Хранљива храна ће бити само 3 долара. Али вреди знати да је град Сан Педро Сулла боље посетити, препознат је као најопаснији град у свету на којем тржиште и улице стално патролирају војска, тако да странци ту не припадају.

16. Мексико

Мексичка плажа

Мекицо Цити

Мексико тржиште

У културном развијеном граду Гуанајуато у МексикуПрекрасан стан се може изнајмити за 150 - максимално 200 долара месечно, ићи у биоскоп - за 3 долара и пити чашу пива - мање од једног долара. Мексико је веома лепа и слободна земља, са азурним плажама и интересантним бојама.

17. Албанија

Албанија плажа

Албанија

Албанија тржиште

Јужни део ове цвјетне земље је одлично мјестоза мирни и достојанствени живот. Има благу медитеранску климу и прелијеп поглед. Да живи у овој земљи, за разлику од европских суседа, много је јефтинији.

Прикладан апартман може се изнајмити за само 100-120 долара, можете пити флашу пива за 90 центи и укусне и задовољавајуће оброке - за 6 долара.

18. Перу

Перу

Перу беацх

Перу тржиште

Поред тога, јефтино је да живе и пуцајуУдобан смештај је доступан од $ 150 месечно, у Перуу, такође можете наћи нешто за све који желе да погледате запањујућих и прекрасних места да посети чувени и мистично место Мачу Пикчу.

Сва потребна храна (житарице, поврће, воће, месо, риба и сл.) Овде је само пени, чак и килограм свежег лососа неће коштати више од 20 долара.

Али оно што је овде заиста скупо, јесте - интернет са страшном брзином (а не свуда тамо). У зависности од области, цене могу бити од 20 до 200 долара месечно.

19. Белизе

Белизе беацх

Град Белизе

Белизе тржиште

Ова мала земља у Централној Америци нетако популаран код туриста, као и код различитих инвеститора због оффсхоре зона. Али овде је веома лепо, а путници који су обишли локалне азурне обале Карипског мора, путници прослављају лепоту локалних мјеста и јефтин живот.

Овде је довољно 500-600 долара месечно за целу породицу, што укључује изнајмљивање велике куће, добре хране и свежег воћа.

20. Еквадор

Еквадор град

Еквадор локални

Еквадорско тржиште

Еквадор је најпопуларнија земља у којој живитемеђу пензионерима. Постоји блага клима, предивна природа, многи паркови и занимљиви домаћи људи. Еквадор се сматра средином света, стога је окружен бајковитом атмосфером.

За пристојан стан овде мораш да легнеш150-200 долара, задовољавајући оброк у исто време ће се испоставити 2,5-3 долара. Генерално, 1000 долара овде довољно је за тих и занимљив живот у пуном просперитету.