Када су та места знала шта је радост иДечији смех, а сада су заувек замрзнути ужасом и тишином ... Пажљиво, ових 10 напуштених забавних паркова могу да вас сањају у најновијим сновима!

1. "Гулливерово краљевство", Кавагуцхи, Јапан (1997-2001)

Краљевство Гулливера

Када нема среће, то не носи све одједном, и чини се да је забавни парк "Краљевина Гуливер" извадио свих 33 несрећа!

несрежа

Чини се да је место за изградњу изабран је савршено - само два сата вожње од Токија, а пред очима сценски околини Моунт Фуји.

лоша локација

Али онда, као што би то имала срећа,сједиште секта "Аум Схинрикио", које је узело скоро 7.000 жртава, а мало касније зарађивало је постројење за производњу сарин нервног гаса.

Опасни сусједи

Да ли онда треба споменути суседну "Суицидну шуму"?

Дерелицт парк

Уосталом, "Гулливерјево Краљевство" је радио само 4 године и био је затворен ... због несрећне локације!

2. "Нара Дреамланд", Нара, Јапан (1961-2006)

Налаланд

Ако сматрате свој живот неподношљиво досадним ижеле да је разведри дојком адреналина, а затим добродошли у "Нара Дреамланд" - напуштени забавни парк у коме ће вас срести метак без упозорења!

Јапански Диснеиланд

Да, ова јапанска копија Цалифорниа Диснеиланда више није пријатељско место за децу и њихове родитеље.

План парка "Нара Дреамланд"

Парк план

Топ виев

поглед на врх

Због ниске посјећености и великих губитака, градске власти су одлучиле да га затворе, а 31. августа 2006. године запослени у парку заувек су утопили моторе свих атракција и затворили капије до кључа.

Еерие поглед

Од тада, двоструке ограде са бодљикавом жицом иПолиција штити овај ужасни "дечији сан" од посјетилаца, али, захваљујући најслушнијем, који је успео да уђе у парк у зору (у најсигурнијем времену), видимо ове фотографије!

парк у зору

3. "Вондерланд" Цхензхуанг, Кина (1998)

Претпостављено је да ће "Вондерланд" или "Вондерланд", изграђени 30 км од Пекинга, постати не само аналогни амерички Диснеиланд, већ и достојна алтернатива у Азији!

Вондерланд

Али, заувек, још увек нисте чули за такав банални колапс дјечјег сна - испоставило се да су власти и пољопривредници дуго времена залагали о цени земље, а они су одлучили да "ни твоје, ни наше".

Азијски Диснеиланд

Сада напуштена територија је "украшена" недовршеним објектима и фармерским баштама.

кукурузна поља

4. Окпо Ланд, Окпоо-Донг, Јужна Кореја (1999)

пригушили су моторе

Још једна ужасна прича, из које се крв хладно ... Окпо Ланд Парк је изграђен да би дјеци осмијех, али су умјесто тога почели да одводе своје животе даље!

осполанд

Последња несрећа била је сувише елоквентна да би се парк могао наставити радити ...

узима животе

Испоставило се да је током вожње једна од патака на каруселу окренула, бацајући малчице.

патка-убица

Пре пар година све атракције су биле разбацане за детаље, а земљиште је стављено на продају. Али мислите ли да постоје људи који су вољни да га купе?

нико не купује

5. Забавни парк, Припиат, Украјина (1986)

Само пет дана није било довољно пре него што су дјеца украјинског града Припиат побјегли да купе карте за Феррис вхеел у забавном парку.

Припиат

На жалост, трагедија у нуклеарној електрани Чернобила зауставила је овај точак заувек ...

точак се зауставио

6. Шест застава, Њу Орлеанс, САД (2000-2005)

Ураган Катрина је 2005. избрисан са лица земљевећином Њу Орлеанса, и са тим, и све што је учинило град јединственим и посебним. Забавни парк "Шест застава" био је једно од омиљених места за породични одмор.

шест застава

Још увек га је памтио под модерним мјузикломназив "Јаззланд", али пошто је 2002. године купио корпорацију "Сик Флагс Ентертаинмент", дала му је не само ново име, већ и нови живот. Нажалост, климатска катастрофа поштедела је само слајдове "Пут Батмана" и данас су обновљени и превезени у Тексас.

сунђер боб

А садашњи становници Њу Орлеанса у парку "Шест застава" упознаје обрнути кловн и избледели су СпонгеБоб.

тужан кловн

7. "Забавни парк Јоиланд", Канзас, САД (1949-2004)

земља радости

То је оно што значи - цена људског живота ... Забавни парк "Земља радости" радио је до импресивне годишњице - 55 година и затворен је тек након једне несреће!

несрећа

Затим, са атракцијом од 9 метара, девојчица је излетела и претрпела озбиљне повреде. Од тада, "Земља радости" постала је земља забораве и туга ...

место заборава

8. "ЛунЕур", Рим, Италија (1953-2008)

Луна Парк Рим

Луна-парк "ЛунЕур" је био један од оних који сусвакако пада у оквир романтичних филмова. Иначе, случајно је отворен - у оквиру пољопривредног сајма 1953. године, али су се тако допадали становници града и туриста, који су постали најдраже мјесто забаве.

омиљено место забаве

Каква штета што чак и наслов "историјски" га није спасао од судских спорова из организације "Савеза радника", а 2008. године највећи и најстарији талијански парк за забаву морао је бити затворен.

затворена због тужби

Иако, ако имате додатних 16 милиона евра, мотори каруселима могу поново зарадити!

9. Дадипарк, Дадизел, Белгија (1950-2002)

дадпарк

Пре скоро 70 година, пастор белгијског града Дадизела помогао је отворити малу игралишту за локалне становнике.

популарно место

Од тада, мјесто забаве је пораслоправи забавни парк и постао најпопуларнији међу локалним и његовим гостима. За сада, демократска цена карата није гарантовала потпуну сигурност. А несреће нису дуго трајале. Посљедњи и најкориснији се догодио дечаку, који је на воденом клизању Наутиц Јет рушио руку.

отргну руку

Пре 15 година, "Дадипарк" је затворен, а све зграде и атракције су под рушењем.

10. "Спреепарк", Берлин, Немачка (1969-2002)

Изгледа да је забавни парк у источном Берлину "Културпарк Плантервалд" био једини који није био задовољан што је 1990. године ујединио ГДР и ФРГ.

Спреепарк

Након овог историјског догађаја, примио јенови шеф и ново име - "Спреепарк". Али, супротно очекивањима, сада је удвостручен број посетилаца од 1,5 милиона до 3, преполовио се!

након спајања

Нажалост, власници се нису носили са дуговима и "Спреепарк" заувек остао само сећање из детињства ...

банкрот