Људи више воле да се одморите у зиму другачије, неко - између зиме да лети недељу или две на топлије земље, а прави љубитељи зима иду у краљевство Снежне краљице.

Ако сте прави познавалац зимских одмаралишта,љубитељ планинског скијања и само снежна зима, онда дефинитивно требате, бар једном у свом животу, посјетити изузетне и јединствене хотеле ваше врсте, које су изграђене у потпуности од леда и снега. Овде су и кревети, столови, посуђе и остали прибор направљени од снега материјала. Пошто сте посетили ова места, уронићете у свет сасвим нових сензација и можете се осјећати као прави Еским.

1. Ице Хотел, Шведска

Ице Хотел, Сведен1

Ице Хотел, Сведен2

Ице Хотел, Сведен3

Ице Хотел, Сведен4

Ице Хотел, Сведен5

Први светски хотел изграђен од леда,био је хотел "Ице" у Шведској. Овај догађај се десио у далекој 1989. и од тада је сваке зиме обновљен. Грађевински материјали су око хиљаду тона леда и тридесет кубних метара мешавине снега и леда, који се зове снице. Хотел заузима површину од 5,5 хиљаде квадратних метара.

Овде је годишња изложба ледаскулптуре, спектакл је једноставно очаравајући. Изгледа да сте у свету огледала и кристала. Број соба у хотелу је ограничен - само 65, тако да је боље унапријед резервирати собу.

Такође за администрацију гостију хотелаорганизује разноврсне забаву: санкање паса, мајсторску класу за креирање ледених скулптура, тренинг за преживљавање у тешким зимским условима, скијање и санкање, сауну, разне излете и још много тога. А од 25. децембра у љубитељима ледене капеле парови могу чак да региструју свој брак.

2. Хотел Какслауттанен Иглоо Виллаге, Финска

Хотел Какслауттанен Иглоо Виллаге, Финска

Хотел Какслауттанен Иглоо Виллаге, Финска2

Хотел Какслауттанен Иглоо Виллаге, Финска3

Хотел Какслауттанен Иглоо Виллаге, Финска4

Где је, ако не и бајка у Лапланду, вредноидите на новогодишње празнике или зимске празнике, посебно зато што ћете наћи праве зимске бајке. Овај вишеслојни хотел налази се у највећем резервату земље Урхо Кекконен, тако да вам се пружају шик погледи, а сјеверна светла неће вас чекати.

Овде можете бити позвани да останете у снежнојИгла, кућа од дрвета или традиционално пребивалиште у Лапонији, као иу краљевским становима или кућама златара за романтично прилагођене парове. Такође нуди традиционалну зимску забаву, а поред тога - риболов леда и вожња леда. Главна предност овог хотела је то што функционише током целе године, за разлику од већине других.

3. Ледени хотел Лумилинна, Финска

хотел Лумилинна, Финска1

хотел Лумилинна, Финланд2

хотел Лумилинна, Финска3

хотел Лумилинна, Финска4

Због тога је клима у Финској озбиљнавелики број хотела за лед и снег овде је највећи, тако да кажем, за сваки укус. Овде, на пример, у граду Кеми налази се хотел за лед, који по изгледу личи на прави замак, а не само хотелски комплекс. Луксузно осветљење и мноштво ледених скулптура дају овом месту још бајковитији шарм. Овдје можете не само провести ноћ, већ и посјетити капелу, ресторан или сала са скулптурама старинског времена.

Овај замак стоји на централном градском тргуи гостује 20 година, а како је дизајниран за само 48 места, никада није празно. У овој ледени палачи можете се опустити у јацуззи или паро у купатилу, и наравно, хотел је својим гостима пружио све врсте зимске забаве, тако да нико није досадно. Иначе, трошкови живота у дворцу нису тако велики, од 125 евра дневно по особи.

4. Хотел снега у Снов Виллаге, Финска

Хотел Снов, Финска1

Хотел Снов, Финска2

Хотел Снов, Финска3

Хотел Снов, Финска4

У финском граду Иллисајарви, у целиниледено село Снов Виллаге, који је исти хладан и снежни хотел Снов Хотел. Село покрива површину од 20 хиљада квадратних метара. Овде можете пронаћи барове, прелепе скулптуре, цркву, ресторане и све ове зграде су направљене од ледених и снежних блокова и функционишу у потпуности.

У хотелу су све собе у потпуности другачијестилове и украшене леденим скулптурама, а такође су опремљене камином и купатилима. Овде можете пронаћи и зимску забаву, отићи на фарму јеленова или журити у фасцинантним ноћним претрагама сјеверних свјетала на моторним возилима снијега.

5. Киркенес Снов Хотел, Норвешка

Киркенес Снов Хотел, Норвешка1

Киркенес Снов Хотел, Норвешка2

Киркенес Снов Хотел, Норвешка3

Киркенес Снов Хотел, Норвешка4

Киркенес Снов Хотел, Норвешка5

Норвешка такође позива туристезимовање у хотелу "Киркенес Снов", који се састоји од 20 соба. Овај чудесни хотел се налази у Бјорневатну, који се сматра најсликовитијим местом у земљи. Изградите овај хотел сваке године, тако да сви ледени накит и скулптуре могу варирати.

Овде се нуди и све врсте врста.Забава, укључујући риболов и лов на краљевску раковину. Али прије одласка на овај хотел, требало би знати да локална правила забрањују боравак деце испод седам и људи који пате од клаустрофобије.

6. Сорриснива Иглоо Хотел, Норвешка

Сорриснива Иглоо Хотел, Норвешка1

Сорриснива Иглоо Хотел, Норвешка2

Сорриснива Иглоо Хотел, Норваи3

Сорриснива Иглоо Хотел, Норвешка4

Сорриснива Иглоо Хотел, Норвешка5

На обали реке Алте у Норвешкој постоји још једнахотел за лед за 30 соба Сорриснива Иглоо Хотел. Хотелски комплекс такође има ледени бар, капелу и ресторан. Овде ће се гостима понудити вруће каде, сауна и друге забаве. Хотел прихвата туристе од јануара до априла.

7. Хотел де Глаце, Канада

Хотел де Глаце, Канада1

Хотел де Глаце, Канада2

Хотел де Глаце, Канада3

У канадском граду Квебек од јануара до марта такођеможете боравити у хотелу "Ице де Глаце". Овај хотел има 50 соба, који су увек пуни гостију. Хотел отвара своја врата сваке године од 2001. године, а за то време је посетило више од 500 хиљада људи.

Све собе имају сопствено купатило ипрекрасни камини. На локацији се налази спа, клизалиште и ноћни клуб, као и многе ледене скулптуре које се могу платити не само гостима хотела, већ можете учествовати у њиховом стварању.

8. Балеа Лаке Ице Хотел, Румунија

Балеа Лаке Ице Хотел, Румунија1

Балеа Лаке Ице Хотел, Румунија2

Балеа Лаке Ице Хотел, Румунија3

Балеа Лаке Ице Хотел, Румунија4

Балеа Лаке Ице Хотел, Румунија5

Румунија је одлучила да не заостаје за модним трендовима иод 2006. године такође нуди гостима и становницима своје земље да се опусте у зимској бајци на обали језера Била у планинама Трансилваније у хотелу "Балеа Лаке Ице". Такође, из леда, црква се излази сваке године.

9. Алпха Ресорт Томаму'с Ице Хотел, Јапан

Алпха Ресорт Томаму'с Ице Хотел, Јапан1

Алпха Ресорт Томаму'с Ице Хотел, Јапан3

Алпха Ресорт Томаму'с Ице Хотел, Јапан4

Алпха Ресорт Томаму'с Ице Хотел, Јапан5

На једном од најхладнијих места у Јапану, Томато,хотел се шири из леда. Овдје можете потопити у вруће каде или наручити шиканиране младене пар ледених цигли са изрезаним скулптурама и леденим намештајем. А и јапански воле да посећују ледену шипку, где се све пиће служе у чашама леда.

10. Игулу Хотел на Камчатке "Моунтаин Территори", Русија

Иглу-хотел, Русија1

Иглу-хотел, Русија2

Иглу-хотел, Русија3

Иглу-хотел, Русија4

Иглу-хотел, Русија5

У подножју вулкана Вилиуцхенски, који се налазинеколико десетина километара од града Петропавловск Камцхатски, модеран хотел за лед "Планинска територија". Овај хотел укључује неколико игличастих насеља од 3 до 6 метара у пречнику, дизајнираних за 2 и највише 8 људи. Попут аутохтоних становника сјеверног дела Камчатке, кревет од игле је направљен од снега и прекривен топлим кожама. На територији комплекса нема ресторана, међутим, гости ће бити опремљени са три оброка дневно, ау великој игли налази се ледени бар. Овај хотел пружа јединствену прилику да урони у топли базен са природном топлом термалном водом.

11. Хотел на леденику, Чиле

Ице Хотел, Цхиле2

Близу града Пуерто Фаиа близу вулканаЦхосхуенцо директно у леденику изграђен је хотел. Према неким подацима, трошкови његове изградње износили су 15 милиона долара. Хотел има 4 собе са креветом, столом и столицама, али ови скромни апартмани могу се посјећивати током цијеле године. И на пет стотина метара од хотела на леденику постоји могућност скијања чак и током лета. Али због малог броја мјеста цијене смештаја у овом хотелу за лед су веома високе. Назад у Чилеу постоји ледени бар који је постао популаран широм Латинске Америке.

12. Алпениглу Виллаге, Аустрија

Алпениглу Виллаге, Аустриа1

Алпениглу Виллаге, Аустриа2

Алпениглу Виллаге, Аустриа3

Аустрија такође не заостаје у питањима развојазимовање. Аустријанци нису размијенили за мали хотел, а одмах су направили читаво ледено село у скијалишту Китзбухел. На територији овог зимског комплекса налази се ресторан, црква, иглице, хотел за лед и мноштво лепих скулптура леда. Може да прими 24 особе у собама за 2 и 4 особе. Цијене смјештаја су приступачне, тако да свако ко жели туриста може овдје провести одмор. Отвара врата за госте ледом у селу почетком децембра и ради до краја марта.