Лионел Месси биографија

Аргентински фудбалер Лионел Месси више путапрепознат као један од најбољих играча свих времена. Важно је напоменути да је Месси од 2011. године капетан репрезентације Аргентине. Човек из детињства је сањао да постане познати фудбалер, али судбина је одлучила да му донесе тежак пут до славе.

Лионел Месси - биографија фудбалера

Лионел Месси је био у малом градуРосарио у великој породици. Поред тога, његови родитељи су одгајали своју сестру Марију и старију браћу Матијас и Родриго. Када је рођен Лионел Месси, а ово је 24. јуна 1987. године, родитељи су били врло срећни, упркос чињеници да су живели доста лоше. Отац Месси је радио у металуршкој фабрици, а његова мајка је била део особља. У слободно време, Лионелов отац тренирао је фудбалски тим. Очигледно зато је већ у детињству Лионел Месси знао да ће, кад одрасте, дефинитивно постати познати фудбалер.

Дечак је почео да игра фудбал у петогодишњемстарост. Изненађујуће је да је један од ногометних клубова водио бака, која се углавном бавила његовим одрастањем, јер су његови родитељи увек били на послу. У њему је видела одличног фудбалера и веровала је да чека велику будућност. За Лионела Мессија, ово није постало само хоби, већ стварна животна ствар. Када је дечак имао 8 година, придружио се ФЦ Невеллс Олд Боис. Већ у доби од 10 година он и његов тим су освојили Перу пријатељски куп. Ово је била његова прва озбиљна награда, након чега је започео каријеру.

У школи дечак је био узоран студент, али ипакВећину времена сам провео на спорту. На моју велику несрежу, када је Месси имао 11 година, он му је дијагностикован болест под називом дефицит хормона раста. Болест је значајно инхибирала његов раст, због онога што је био много мање од његових вршњака. Породица Лионела Мессија потрошила је пуно новца на лечење, па су неки фудбалски клубови који су га занимали након што су сазнали за болест одбили да га купе. Али срећа се ипак насмешила. Болест није зауставила ФЦ Барцелона, чији је директор тако вјеровао у младићу да је у потпуности платио за лечење. У овом клубу је Лионел постао звезда светског фудбала и освојио све своје награде.

Лионел Месси: Лични живот

Инаугурални, али је био први роман играчаАргентинац Макарена Лемос. После тога, постојали су и односи са моделом Луисијана Салазар. Заиста срећан Месси постао је са пријатељицом из детињства Антонелом Рокуззи. Лионел Месси је увек сањао да има дјецу. Након дугог односа, пар је рођен пару - дечаку по имену Тхиаго. Син Лионела Мессија рођен је на бањској клиници. Фудбалер је био тако срећан рођењем свог сина да је направио тетоважу са својим именом. Ко зна, можда ће ускоро пар волети навијача са још једним радосним додатком породици.

Као што знате, у 2014. години изашли су велики екранидокументарац о Лионел Мессију. Добио је невероватан успјех и одличне оцјене. Филм говори о животу и каријери популарног нападача "Барселоне". Многи љубитељи фудбалера жељели су да публикују филм о њему и нису се жалили што су могли да виде адаптацију његовог животног пута.

види
  • Новорођени пар Лионел Месси и Антонелла Рокуззи су урадили идентичне тетоваже
  • Детаљи о предстојећем венчању Лионела Мессија и Антонеле Рокуззија
  • Џулија Робертс је била срамна на састанку са Цристиано Роналдо

Упркос чињеници да је Лионел Месси у спортуприлично дуго времена, а његова је 28 година, није изгубио капу својих вештина и још увијек је најбољи и најскупљи фудбалер нашег времена.

Лионел Месси у детињству са сестром

Лионел Месси је на терену

Лионел Месси са златном лоптом

Лионел Месси са следећим трофејом

Пхотосхоот Лионел Месси

Лионел Месси на црвеном тепиху са супругом

Лионел Месси са супругом

Лионел Месси на терену са својим сином

Лионел Месси шета са женом и сином